Header

Jag vill inte att min blogg ska handla riktigt om politik, dels för att alla har så olika åsikter och det är helt enkelt ett känsligt ämne. Men detta tycker jag ändå inte hör hemma i detta fast vad jag fattat det som är det extrema vänstergrupperingar det handlar om. På både Facebook och Twitter finns det en grupp som anser att den svenska flaggan är rasistisk (?) hur man kan tycka det anser jag vara helt befängt. Så nu har de gjort ett event den 6 juni, japp på nationaldagen, att bränna den svenska flaggan. På detta ska man då videofilma eller ta kort och på så sett vinna "ett fint pris". Jag kan väl inte vara ensam om att tycka att detta är ett hatbrott mot alla svenskar? Det som gör mig väldigt ledsen är att det i skrivande stund är 733 (!) stycken som sympatiserar med dessa idioter. Alla har rätt till sin åsikt och yttrandefrihet, men det finns ju gränser av hur långt man får gå innan det blir ett brott. Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Snart är det ju dags för EU-val och man är ju lite intresserad av politik, det är ju det som styr allt här i världen. Så jag testade mig i Valkompassen och var faktiskt lite chockad över resultatet. Enligt den så hänger jag ju på Sverigedemokraterna och det kan väl bero på att det är det enda partiet som är EU-kritiskt, vilket jag också är men sen ligger jag ju i mitten av höger och vänster.  Nja får ta mig en funderare på vad man ska rösta på, och jag tycker att alla som är över 18 ska se till att göra sin röst hörd och rösta. Vet ni inte vad ni ska rösta på så kan ni också göra testet här.

Likes

Comments

Börjar bli lätt frustrerad över att det känns som att träningen bara går sämre och sämre. Jag är van vid att springa rätt okej långt en viss tid på en viss hastighet. Nu under veckan när jag började med diet och sluta med godiset kändes det som att träningen hängde på och jag orkade bara inte springa. Jag sänkte farten och det var detsamma, jag orkade bara inte. Jag blev varm och svettades mer än vanligt, flåsade redan efter en kilometer och jag fattar ingenting. På bara en helg förvärrades konditionen så illa. Visst kan vissa dagar bara vara så att det går inte och då vet man ju att det tar man igen dagen efter kanske. Men en hel vecka är ju att ta i och drar ju ner motivationen att gymma avsevärt mycket. Jag har ingen aning vad det kan bero på, har ni? Får väl kämpa på med konditionen och köra mer magövningar så kanske det släpper efter ett tag. Men det är ju inte detsamma att springa om man inte märker att konditionen blir bättre, för det kan den alltid.
Likes

Comments

Ni som gymmar på Nordic Wellness har väl sett på appen att man kan räkna drops? Varje gång man checkar in sig på gymmet får man 100 st och det finns olika milstolpar för att få en mer målmedveten. Idag spräckte jag en milstolpe på 6000 (!). Riktigt häftigt att sedan det började har man varit på gymmet 60 gånger. Nästa är 8000 så ska kämpa vidare och är riktigt taggad.

Likes

Comments

Godmorgon eller något! Tror de flesta vart uppe ett tag nu, kan ju säga någorlunda detsamma. Har slängt in en tvätt i maskinen och ligger nu och käkar avocado till frulle. Hade någon grej för just avocado för ett tag sen, men nu när man äter känns det som det bara växer i munnen och smakar inte alls gott.  Ni vet väl att den är supernyttig och bra för både kropp och hyn? Mycket antioxidanter, nyttiga fettsyror, vitaminer och mineraler. Är det bara jag som då tänker på besprutningsmedel och oroar mig för miljögifter på frukt och grönt som inte är "svenskt"? I vissa länder är det ju fortfarande tillåtet att använda miljögifter eller så använder de det ändå för att det är effektivast mot djuren. Hur mycket man en skulle vilja köpa mer ekologiskt så har man inte alltid råd, men det är ett tips för att slippa alla gifter.


Likes

Comments

Så hur har det gått med min diet? Kan ju säga att det gått relativt bra, har hållit mig borta från godis, snacks osv. Är själv väldigt förvånad över att man inte fått något sockersug än så länge. Det märks ju hur mycket godiset har påverkat mig, då vågen sakta men säkert går nedåt. Jag har ju satt upp en målvikt i huvudet men nu är frågan om man kan nå den, 7 kg går man ju inte ner sådär hux flux. Men ska fortsätta kämpa och förhoppningsvis går man ner det genom träning och diet och för en gångs skull slippa pulvershakes. Dock tycker jag inte träningen har gått riktigt som jag velat, har man sprungit på en viss hastighet och sen så går det bara inte 2 dagar i rad blir man rätt besviken. Men tog mig iallafall dit idag och körde ett svettigt pass på bandet, crossen och cykeln. Nu dag 3 lider mot sitt slut och 1,5 kg är redan borta.

Likes

Comments

Vilken härlig sovmorgon det blev idag då jag var uppe lite för sent igår och kollade på det senaste avsnittet av game of thrones. Hela den serien är ju sjukt beroendeframkallande. Men skönt att sova ut och sedan vakna till det skitväder som man längtat efter. Det hade inte behövt vara så kallt, men har längtat efter att pollen ska regna bort. Idag står PLUGG på schemat då jag har en del att göra och snart drar sista tentaveckan igång innan sommarlovet. Nu är frågan bara  om jobb, har sökt till Elgiganten i Borås och gjort de testet dom skickade ut och sista dagen för att göra det var 1 maj och inte hört något ifrån dom. Sedan tickar ju klockan på för mitt andrahandsval att sommarjobba på Bohus. Ska man ringa dom och höra om sommarjobb och skita i eg? Helt förvirrad och jobb måste man ju ha i sommar för att klara sig, suck.


Likes

Comments

Imorgon smäller det! Eller ja, dieten går igång, så dags att rensa skafferiet och kylen på onyttigheter. Sedan lägga upp ett matschema vecka för vecka och hålla det. Träning i princip varje dag och föra ett schema för detta med. Så kanske man få kroppen för beach 2014, eller iallfall förhoppningsvis. Har varit alltför slapp det senaste och för stort godismonster och inte haft någon kontroll alls och lätt fallit för frestelser. Men nu får det vara slut och har tröttnat på att vågen går uppåt och att magen känns uppsvälld. Salladen ska fram och bönorna tinas för att få en plattare mage. Så wish me luck! Viljan finns och det är den som kommer vara drivande.Likes

Comments

Har ni hört talats om Wings for Life World run 2014? Det är ett lopp där ca 40 länder deltar och alla startar samtidigt runt om i världen, natt eller dag så ska alla starta samtidigt. I Sverige går stapeln av kl 12.00 den 4 maj i Kalmar längs kusten över till Öland. Istället för ett vanligt lopp med en fast mållinje kommer det istället vara en "målbil" som man blir jagad av och till slut kommer endast en person vara kvar och vinna loppet. Deltagaravgiften ligger på 400 kr och varenda krona kommer att gå till forskning kring metoder att bota ryggmärgsskador. Loppet går alltså ut på att springa för dom som inte kan. 

Jag hade gärna själv velat springa loppet. Dels för att pengarna går till något bra, springa för de som inte kan och dels en push till en själv att springa och sätta mål. Man vet att det finns inget skönare än att springa av sig ibland och tänk då på de som inte kan. Så varför inte donera pengar och springa för en bra sak, där forskningen kan gå framåt så även de i rullstol också kan gå/springa. I skrivande stund tror jag att över 1000 personer anmält sig och det är jättekul att höra, synd att man själv inte kunde vart där. 

Likes

Comments


Valborg började såklart med att kolla på chalmers cortege. Dock blev det en liten miss att sitta i vasastan, där cortegen kommer sist. Men nu vet man till nästa år att börja uppe vid chalmers då alla vagnar inte tar sig runt hela rutten. Kan bara säga att de är otroligt duktiga och att de hinner komma på allt och  bygga detta på 10 dagar förstår jag inte. Efter att cortegen var slut blev det pissepaus och sen komma på vad man skulle göra därnäst. Det slutade med att min kompis och jag hamnade på donken för mat och sen tog kvällen slut i Göteborg. Tog mig till Älvängen där min pojkvän hämtade upp mig och vi åkte hem till honom och drack lite innan det tog stopp för mig och blev läggdags. Summarum så var det en lugn och sansad valborg..förstår egentligen inte varför man ska supa ner sig så på just den dagen.


Likes

Comments