Header

En liten throwback thursday till förra året då jag hoppade av glädje för att jag efter längre tid i arbetslöshet fick ett jobb. Var så otroligt glad och lycklig och visst det var jättekul till en början. Man sålde ett litet antal bilar, träffade kunder, svarade på samtal och drack en del kaffe. För det mesta var det ganska lugnt och man fixade i hallen eller surfade vid datorn. So far so good. 

Sen började problemen komma med kunder som kom tillbaka och inte var så glada, rent av arga. Chefen slutade dyka upp med jämna mellanrum, var svår att få tag i och svarade inte i telefon. Så där satt man med en arg kund som man inte kunde hjälpa då det gällde kostnader och jag hade inga pengar att ge ut. Av någon anledning stod man ut, man var ju glad över att ha ett jobb. Men när chefen där ville ändra avtalet för lönen så att jag bara skulle ha en helt provisionsbaserad lön, kändes det inte bra. Inte heller att man fick pappret med uppsägning den 20 eller 21 januari med att man vart uppsagd den 26 december (detta för att kunna ändra i avtalet måste jag sägas upp och sen anställas igen). Då fick jag nog och sa upp mig då det inte funkade och gick på dagen, fastän jag visste att jag inte hade något jobb, men till och med det kändes bättre än att vara kvar där..

Det senaste man hört är att det inte finns kvar längre, stället är uttömt och gapar tomt. Sen att det gjorts lite för dåliga affärer och folk varit där för att vara hotfulla mot stället och polis fått komma. Samt att polisen själva varit där och försökt få tag i ägaren för bilstöld/er (?)  Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min vardag just nu kretsar ju bara kring jobb och gym. Har ju nu fått beordrat om övertid 3h i veckan som vi får fördela hur vi vill och sedan 6h denna helgen. Ja ni hör ju! Mitt dilemma där blir ju att hitta tid för träning som verkar krympa dag för dag. Bara den här dagen gick till att få fransarna fixade, vilket givetvis behövdes, men hade gärna velat träna också. Sen vill man ju också vara bekväm och åka till gymmet (börjar ju bli svinkallt ute!) och efter en gympass så är man trött och att ha uppförsbacke hela vägen är döden och sen känns det lite otryggt att gå ute när det är så mörkt. Så en bil och en massa tid önskas, någon som vet vart man hittar det?  

Likes

Comments

Hur många har inte någon gång bara åkt iväg och kollat lite på en produkt, fallit lite grann för den och efter mycket velande fram och tillbaka bestämmer man sig för att köpa den? Under tiden känner man smått av ångest och tankar så som "behöver jag verkligen detta?". Detta beskriver mig helt perfekt idag. Tog en tur in på Mediamarkt för att kika lite på deras iPad, hade väl gått in för att det hade vart kul med en sån och en prislapp i huvudet på runt 3000 kr. Väl där så lyckas jag kära ner mig så totalt i deras senaste iPad pro, den dyraste av alla modeller och en saftig prislapp på 6190kr som var dubbla av det jag hade tänkt. Rådfrågar syrran över telefon som tycker att den iPad air 2 är mer prisvärd för pengarna, men går ändå fram och säger att det är just en iPad pro i rosé som jag vill ha. Väl sagt och tjejen går iväg för att hämta börjar ångesten krypa upp, men intalar mig själv något dumt. Tjejen kommer tillbaka och nej den jag ville ha var slut. En viss lättnad och ingen iPad går man ut och sedan börjar man fundera mer och mer över vad jag ens skulle haft den till. Nåja, min ångest är i shack och plånboken intakt.

Likes

Comments

Suttit och kollat på spa neråt i Halland och är rejält sugen på att ta en dag och skämma bort sig själv. Verkar inte bli någon resa utomlands så tänker att detta istället skulle vara en rejäl bortkoppling från vardagen. Inte för att man har haft någon vidare vardag just nu, men ibland känner man ju  bara för att komma bort. Får se om det blir en spadag efter morgondagens arbetsintervju! Nu imorgon blir det dags att träffa företagets chefer och göra ett gott intryck på dessa och hoppas verkligen att man får tjänsten. Insåg då även att min garderob då kommer att få göra ett rejält lyft och utrensning med att köpa in mer skjortor, kostymbyxor, kavajer etc, hejdå till jeans, sneakers och alla andra bekväma kläder..

Likes

Comments

Tog mig en sväng på stan efter min misslyckade arbetsintervju (lång historia kort = de skulle ringa tillbaka och ringde två av tjejerna men inte mig, ringer till dom och de ska ringa tillbaka idag och har ännu inte ringt), anyway så hittade jag denna kjolen på Zara och är lite kluven. I verkligheten är den mycket ljusare (finare) och det hade vart riktigt snyggt tillsammans med en grå enkel t-shirt med knut och sedan håret i en bulle. Gulligt, enkelt och chict! Å andra sidan närmar ju sig hösten med stormsteg, så ska man slå till eller spara slantarna?

Likes

Comments

Jag vet inte om mötet igår med kuratorn drog upp mer känslor än vad jag hade räknat med. Känns som man haft en klump i magen ända sen dess som bringar till sig ångest. Nu i sommar har jag ju haft jobb och haft fokuset där. Men nu när man inte har det längre, inser man snabbt att jag ännu bor hemma, inte får någon inkomst, får nej på jobbansökningarna och bara står och stampar på samma ställe. Ja allting känns meningslöst just nu och humöret är inte på topp.

Likes

Comments

Ännu en måndag med nya möjligheter, planeringar och händelser! Tyvärr känns det dock inte så. Folk börjar komma tillbaka från semestern och en viss känsla säger att man inte kommer att få vara kvar där efter sista augusti. Väntade ju även på besked om bilförsäljarjobbet i Jönköping, men fick nu mail om att de gick vidare internt. Gissar på att det nu börjar bli dags att massansöka enmassa jobb, få en hel del nej och självförtroendet kommer få sig en hel del törnar. 

Så jag ska bara njuta av mitt rosévin och godis för ikväll nedstämd som man är. Men imorgon är ju en ny dag, yaay..

Likes

Comments

"Ett gäng blonda tjejer kastade sten efter en cyklande invandrarkille, oprovocerat attack" 

Bara jag som tror att det hade blivit ramaski, ett hysteriskt snyftreportage om en ung kille med Mellanöstern utseende hade fått en sten i ryggen när han varit ute cyklat en fin sommarkväll? Speciellt om det hade varit ett gäng på 8-12 blonda blåögda tjejer som är förövarna. Tänk den rasismen, den utsattheten han hade och hur kränkt han blev. Då attacken bara skedde helt oprovocerat då han bara cyklade förbi dom. Slutsatsen hade dragits vid att det är ett hatbrott på grund av hans utseende och resurser hade lagts ner på att hitta dessa tjejer för att få rättvisa.   

Om vi tänker i en omvänd situation där en blond tjej kommer cyklande förbi ett gäng med killar av Mellanöstern ursprung och sedan får en sten i ryggen kastad mot sig. Vad händer då? Får hon ett reportage om hur kränkt hon blev eller att hon med stor sannolikhet fick stenen kastad på sig just för sitt "svenska" utseende. Hade killarna blivit kallade rasister? Nej. Hade polisen lagt resurser på att hitta detta gänget. Nej, det var väl bara ett litet pojkstreck. Bara att tacka och ta emot. Zara Larsson börjar sakta få mitt stöd med att hata alla män. 

Likes

Comments

Kommit i tankar om att faktiskt testa på hårförlängning. Man är ju bra avundsjuk på de som har ett långt fint svall, men alltid har det varit en pengafråga. För kanske 6-7 år sedan köpte man sånt där billigt löshår med clips och satte i, men det såg verkligen förjävligt ut! Fattar inte varför ingen sa att det var så stora färgskillnader och såg plastigt ut eller att clipsen syntes! Ja ni kan ju bara tänka hur man såg ut, haha! Men nu efter man bokat in tid för färg och klipp, så är man mer sugen på en förlängning också, ju mer man tänker på det desto mer vill man. Kanske får ta en tur till frissan och få ihop allt innan det är dags!

Likes

Comments

En sak jag alltid har haft är komplex över min mage och att den alltid "hängt" över. På något sätt så är det där allting väl hamnar vikten smyger sig upp på mig. Nu när jag har gått ner 3-4 kg på en och en halv vecka så känns det bra, just nu är jag nöjd över hur jag ser ut. Men tankarna går ändå till att "jag vill gå ner mer" eller "bara liiite till". Av någon anledning har mitt huvud alltid riktat in sig på att vågen ska stå på 60 kg och ännu bättre om under det. Fast man vill också ha muskler och orka tyngre och för det krävs det ju det muskler som också väger! Har sen länge alltid fått kämpa med vikten, maten och träningen och det är just med fastan man får snabba resultat som håller motivationen uppe! 

Likes

Comments